Your selection

Enter your email address below you will receive a download link. We wil use your email address to send you the download link.

0
List documentation
  • TİCARİ
  • Servisler
  • Haberler
  • Linolyum üretim sahamız için güneş enerjisi
  • Gerflor'dan Haberler

     

    02.11.2022

    Linolyum üretim sahamız için güneş enerjisi

    gerflor-vn-news-solar-energy-linoleum-production

    _

    Gerflor, Delmenhorst Almanya'da bulunan DLW Linoleum üretim tesisinde modern fotovoltaik sisteme yatırım yapıyor

    Dünyanın önde gelen dirençli zemin kaplama üreticilerinden biri olarak, istikrarlı bir şekilde maksimum çevre kalitesine bağlılık gösteriyoruz. Bu bağlılığı göz önünde bulundurarak, özellikle çevre dostu DLW linolyum zeminlerin üretildiği Delmenhorst sahasında 20.000'den fazla fotovoltaik panele sahip son teknoloji bir fotovoltaik sistem kuruyoruz.

    CO2 nötr üretime doğru dev bir adım attğımız bu proje, geleneksel DLW markasının tarihinde bir başka kilometre taşını oluşturuyor. 

    Çevre dostu ürünler ve CO2 nötr üretim

    1882'den beri Delmenhorst'ta üretilen linolyum zaten sürdürülebilir bir ürün olarak kabul edilmektedir. Malzeme %98'e varan oranda keten tohumu yağı, ahşap, kalker, jüt ve reçine gibi organik ve mineral hammaddelerden oluşmaktadır. DLW Linoleum döşeme koleksiyonlarının üretimi de 2020'den bu yana  çevresel gereksinimleri en yüksek şekilde karşılamıştır. "Beşikten Kapıya" söylemi somut terimlerle konuştuğumuzda, ürün yaşam döngüsünün ilk aşamalarının yani hammaddelerin yetiştirilmesinden, üretimin sonuna kadar olan süreç olduğu anlamına gelir. Bu üretim süreci (EPD'nin A1-A3 modüllerine göre) zaten tamamen CO2 nötrdür.


    Modern ısıtma sistemi ve yeşil elektrik ile üretim süreci

    Projenin ilk etabı olarak, Delmenhorst'taki fabrika binasına iki inşaat aşamasında toplam 7.8 mWp çıkışlı 20.000'den fazla fotovoltaik modül kurulacak.

    • İlk adım: Sahadaki tüm uygun çatı yüzeylerine yaklaşık 11.000 panel yerleştirildi
    • İkinci adım: Talebin %100'ünü yeşil elektrikle karşılamak için sahada ilave kurulumlar yapılacak

    Alanın kapsamlı modernizasyonu sırasında, 30 metre yüksekliğindeki olgunlaşma odaları (muşambanın sertleştiği yer) için gerekli olan ısıtma işleminde kullanılacak enerji de daha verimli bir şekilde üretilecek.
    Isıtma sisteminin modifikasyonu ve yenilenmesinin yanı sıra sürdürülebilirlik fikrini daha da ileri taşıyoruz. Yeni sistem için gerekli olan ilave ısıtma boruları, hizmet dışı bırakılan olgunlaşma odalarından alındı, yeniden işlendi ve ardından yeniden kuruldu. Bu süreçte 1.200 metreden fazla ısıtma borusu yeniden kullanılabilir.

    Linolyum ürün çeşitlerini incelemek için tıklayın